سخنرانان کليدي:
دکتر عليرضا عسگرزاده
دانشگاه تحصيلات تکميلي صنعتي و فناوري پيشرفته
الگوريتم جستجوي هاروني: مفاهيم پايه و کاربردهاي مهندسي
چکيده:
جستجوي هارموني يک الگوريتم فرابتکاري است که از فرآيند بداههنوازي نوازندگان موسيقي الهام گرفته شده است که تلاش ميکنند يک هارموني خوشايند را پيدا کنند. در طول ساليان اخير، به سبب برخي مزيتها، الگوريتم جستجوي هارموني توجه بسياري را به سمت خود معطوف کرده است. الگوريتم جستجوي هارموني به راحتي قابل پيادهسازي بوده و قادر است در مدت زماني معقول سريعاً به پاسخي بهينه همگرا شود. مزيتهاي الگوريتم جستجوي هارموني سبب اعمال گسترده اين الگوريتم به بسياري از مسائل مهندسي در زمينههاي مختلف شده است. به اين دليل، مفاهيم و عملکرد الگوريتم جستجوي هارموني به همراه برخي کاربردهاي مهندسي اين الگوريتم بررسي و مرور شدهاند. ديده ميشود که الگوريتم جستجوي هارموني در حل مسائل مختلف بهينهسازي عملکرد اميدوار کنندهاي از خود نشان داده است و نسخههاي گوناگوني از اين الگوريتم توسعه داده شدهاند. در سالهاي آتي، انتظار ميرود الگوريتم جستجوي هارموني به مسائل بهينهسازي واقعي بيشتري اعمال شود.
دکتر مهدي افتخاري
دانشگاه شهيد باهنر کرمان
همياري مفاهيم فازي و يادگيري ماشين
چکيده:
مجموعه هاي فازي به عنوان ابزارهايي براي بيان عدم قطعيت و مدلسازي به کار مي روند. بويژه از آنها مي توان در تصميمگيريهاي چند معياري استفاده کرد. کاربردهاي موفقي از ترکيب مفاهيم فازي و يادگيري ماشين در سالهاي اخير ارائه شده است که باعث ارتقاء الگوريتمهاي يادگيري ماشين شده اند. در اين سخنراني تعدادي از اين مشارکت ها بيان مي شوند و در مورد ديدگاهي که در آن الگوريتمهاي يادگيري ماشين به صورت چندين خبره در نظر گرفته مي شوند بحث مي شود.
دکتر سعيد سريزدي
دانشگاه شهيد باهنر کرمان
مدل سازي وتجزيه و تحليل گرافي سيستم ها و کاربرد آن در شبکه استنادي
چکيده:
الگوي ارتباطات يک سيستم را ميتوان به صورت يک گراف بيان کرد. به اين نحو که گرههاي گراف بيانگرمؤلفههاي تشکيل دهنده سيستم و شاخههاي گراف بيانگر ارتباطات بين مؤلفههاي سيستم ميباشند. در واقع گراف يک بيان سادهشده از کل سيستم است. اين سيستمها از جنبههاي متفاوتي شايسته مطالعه ميباشند. گروهي به بررسي انحصاري مؤلفههاي سيستم ميپردازند (مانند عملکرد کامپيوترها در اينترنت يا بررسي رفتار و حالات افراد در جامعه انساني). همچنين گروهي ديگر به بررسي نحوه ارتباطات و تعاملات ميپردازند (مانند پروتکلهاي ارتباطي استفاده شده در اينترنت و يا پويايي آشنايي و دوستي افراد در جامعه). اما جنبه سومي براي نگرش به اين سيستمها وجود دارد که بعضي از اوقات از آن غفلت ميشود؛ اما ميتوان گفت که در اکثر موارد نقش قاطعي در تعيين رفتار سيستم دارد؛ و اين رويکرد بررسي الگوي ارتباطات بين مؤلفههاي سيستم است.
يکي از معيارهاي مهم و کاربردي در مباحث تئوري گراف، centrality است. اين معيار، ميزان تأثيرگذاري و درجه اهميت هر گره از گراف را مشخص ميکند.گاهي اوقات در کاربردهاي مختلف، نياز است که بدانيم کدام گرهها در يک گراف از اهميت بيشتري برخوردار ميباشند. روشهاي مختلف centrality به دنبال پاسخ دادن به اين سؤال هستند.
آلگوريتم هاي گوناگوني براي خوشه بندي گراف، آشکارسازي جوامع در داخل گراف و رتبه بندي گره ها (سنتراليتي) با معيار هاي متفاوت ارائه گرديده اند که داراي نقاط ضعف و قوت نسبي مي باشند.
ايگن فاکتور معيار ارزيابي مخصوص نشريات و نشان دهنده اهميت و اعتبار يک نشريه در جامعه علمي است نکته قابل توجه اينکه در محاسبه آن بر خلاف ضريب تاثير ارجاع نشريه به خود و ارجاع توسط نشريات مختلف، متمايز مي شود. در ايگن فاکتور وزن استنادهاي مجله با رتبه بالاتر بيشتر از وزن استنادات يک مجله ضعيف تر است در حاليکه در ضريب تاثير همه استنادها وزن مساوي دارند. در ايگن فاکتور مجلاتي مهم هستند که به تناوب توسط مجلات مهم به آنها ارجاع داده مي شود.